]> &title; $FreeBSD$

Ervaar de mogelijkheden met &os;

&os; kan bijna elke taak aan die verwacht wordt van een &unix; werkstation, maar ook vele die u niet zou verwachten:

&os; is een waar open systeem met volledige broncode.

Er bestaat geen twijfel dat zogenaamde open systemen de vereiste zijn voor de rekentoepassingen van vandaag. Maar geen leveranciersoplossing is meer open dan een die de volledige broncode van het gehele besturingssysteem bevat, inclusief de kernel en alle systeem-daemons, programma's, en gereedschappen. U kunt elk deel van &os; aanpassen aan uw persoonlijke, organisatorische of bedrijfsmatige behoeften.

Met het genereuze licentiebeleid kan &os; als de basis van elk aantal vrije of commerciŽle applicaties gebruikt worden.

&os; draait duizenden applicaties.

Omdat &os; gebaseerd is op 4.4BSD, een industriestandaard-versie van UNIX, is het eenvoudig om programma's te compileren en te draaien. &os; bevat ook een uitgebreide pakketverzameling en portverzameling die voorgecompileerde en gemakkelijk bouwbare software rechtstreeks naar uw bureaublad of bedrijfsserver brengen. Er is ook een groeiend aantal commerciŽle applicaties geschreven voor &os;.

Hier zijn enkele voorbeelden van omgevingen waarin &os; gebruikt wordt:

&os; is een besturingssysteem dat meegroeit met uw behoeften.

Hoewel &os; gratis software is, is het ook door gebruikers ondersteunde software. Elke vraag die u heeft kan naar honderden &os; ontwikkelaars en gebruikers worden gestuurd door simpelweg de freebsd-questions@FreeBSD.org mailinglijst te emailen.

&os; heeft ook een wereldwijde groep programmeurs en schrijvers die fouten herstellen, nieuwe mogelijkheden toevoegen en het systeem documenteren. Ondersteuning voor nieuwe apparaten of speciale mogelijkheden is een bijna constant ontwikkelproces, en het team houdt een speciaal oog in het zeil voor problemen die de stabiliteit van het systeem beÔnvloeden. Gebruikers van &os; zijn behoorlijk trots op niet alleen de snelheid maar ook de betrouwbaarheid van hun systemen.

Wat de experts te zeggen hebben . . .

``&os; gaat behoorlijk goed om met [onze] zware belasting en het is werkelijk verbazingwekkend. Hulde aan het &os; team.''

---Mark Hittinger, beheerder van WinNet Communications, Inc.