]> &title; $FreeBSD$

&os; biedt vele unieke mogelijkheden.

Welke applicatie u ook gebruikt, een besturingssysteem moet alle beschikbare bronnen gebruiken. De focus van &os; op prestatie, netwerk, en opslag gaan samen met eenvoudig systeemonderhoud en uitstekende documentatie om het maximale uit elke computer te halen.

Een compleet besturingssysteem gebaseerd op 4.4BSD

De wortels van &os; liggen bij de BSD software-uitgaven van de Computer Systems Research Group aan de University of California, Berkeley. Er is meer dan twintig jaar werk besteed aan het verbeteren van &os;, het toevoegen van industrieleidende schaalbaarheid, netwerkprestatie, beheergereedschappen, bestandssystemen, en beveiligingsmogelijkheden. Als resultaat hiervan kan &os; overal op het Internet, in het besturingssysteem van kernrouterproducten, in draaiende rootnaamservers, voor het hosten van grote websites, en als de basis van veelgebruikte besturingssystemen voor het bureau gevonden worden. Dit is alleen mogelijk vanwege het diverse en wereldwijde lidmaatschap van het vrijwillige &os; Project.

&os; 9.0 biedt vele nieuwe mogelijkheden en prestatieverbeteringen met een speciale focus op desktop-ondersteuning en beveiliging.

&os; 8.X bracht vele nieuwe mogelijkheden en prestatieverbeteringen. Met een speciale focus op een nieuwe USB-stack, kwam &os; 8.X ook met experimentele ondersteuning voor NFSv4. Er werd een nieuwe TTY-laag ge´ntroduceerd, welke de schaalbaarheid en bronbeheer in systemen met SMP verbetert.