]> &title; $FreeBSD$

&os; is ontworpen voor het Internet

&os; bevat wat velen beschouwen als de referentie implementatie voor TCP/IP software, de 4.4 BSD TCP/IP protocolstack, waardoor het besturingssysteem ideaal is voor netwerkapplicaties en het Internet. &os; 7.0 bevat ook de referentie-implementatie van SCTP, waardoor het een ideaal platform is voor telefonie en andere gegevens-streaming-toepassingen.

&os; ondersteunt standaard alle TCP/IP protocollen

Net als de meeste &unix;-systemen, stelt het &os; besturingssysteem u in staat om:

&os; stelt u in staat een PC om te toveren in een webserver of mailserver of een Usenet news relay met bijgesloten software. Met de bijgesloten software SAMBA kunt u zelfs bestanden of printers delen met Microsoft®Windows® machines en met de PCNFS authenticatie-daemon is het mogelijk te integreren met machines die PC/NFS draaien. &os; ondersteunt ook Appletalk en Novell client/server (via een optioneel commercieel pakket), waardoor het een echte "Intranet"-netwerkoplossing is.

&os; kan ook omgaan met TCP-uitbreidingen als de RFC-1323 hoge prestaties uitbreiding, plus SLIP en bel-op-aanvraag PPP. Het is een besturingssysteem dat geschikt is voor de surfende thuisgebruiker en de bedrijfssysteembeheerder.

Netwerken met &os; is stabiel en snel

Als u een Internet-server-platform zoekt dat betrouwbaar is en de beste prestaties onder zware belasting biedt, overweeg dan &os;. Hieronder een opsomming van slechts een aantal bedrijven dat iedere dag &os; gebruikt:

&os; is het ideale platform voor deze en andere Internetdiensten:

De &os; Portscollectie bevat kant-en-klare software die het makkelijk maakt om uw eigen Internetserver op te zetten.

Hoge prestaties en beveiliging

De &os; ontwikkelaar zijn net zo druk met beveiliging als met prestaties. &os; bevat kernelondersteuning voor IP firewalling en andere diensten als IP proxy gateways. Als uw bedrijfsservers zijn aangesloten op Internet, kan iedere computer waarop &os; draait dienst doen als netwerk-firewall om ze te beschermen tegen dreigingen van buitenaf.

Encryptiesoftware, secure shells, Kerberos, end-to-end encryptie en veilige RPC-faciliteiten zijn ook beschikbaar.

Verder is het &os; team pro-actief bezig met het ontdekken en elimineren van beveiligingsproblemen door het verstrekken van beveiligingsinformatie en het verwerken van bugmeldingen met een Beveiligingsofficier en banden met het Computer Emergency Response Team (CERT).

Wat de experts te zeggen hebben. . .

``&os; ... biedt wat mogelijk de meest robuuste en capabele TCP/IP-stack is die bestaat ...''

---Michael O'Brien, SunExpert Augustus 1996 jaargang 7 nummer 8.