]> &title; $FreeBSD$

Uitgave-informatie

Gedetailleerde beschrijvingen van uitgaven uit het verleden, heden en de toekomst. Kijk eerst hier om te bepalen wat de meest recente versie van &os; is.

&os; installeren

Er zijn vele opties voor het installeren van &os;, waaronder installatie van CD-ROM, DVD, floppy disk, een MS-DOS® partitie, magnetische tape, anonieme FTP en NFS. Lees de installatiegids alvorens de hele &os;-distributie te downloaden.

&os; kopen

&os; is op een CD-ROM of DVD te koop bij &os; Mall of een van de andere CD-ROM en DVD verkopers.

&os; downloaden

Als u &os; via FTP of HTTP wilt downloaden, bekijk dan de lijst met spiegelsites in het handboek om te zien of er een site is die dichterbij u is.

Versie & platform Distributie ISO Uitgave
notities
Hardware
notities
Installatie
notities
Errata
&os; &rel.current;-RELEASE [Bekijk] [Bekijk] [Bekijk] [Bekijk]
amd64
(x86-64, x64)
[Distributie] [ISO]
i386 [Distributie] [ISO]
powerpc64 [Distributie] [ISO]
sparc64 [Distributie] [ISO]
&os; &rel2.current;-RELEASE [Bekijk] [Bekijk] [Bekijk] [Bekijk]
amd64
(x86-64, x64)
[Distributie] [ISO]
i386 [Distributie] [ISO]
pc98 [Distributie] [ISO]

Opmerking: Bij twijfel over welk platform of welke architectuur te gebruiken, is waarschijnlijk i386 van toepassing voor oudere computers en amd64 van toepassing voor nieuwere computers.

&beta.desc;

Als u geÔnteresseerd bent in een volledig experimentele snapshot uitgave van &os;-CURRENT (alias &rel.head;-CURRENT), alleen gericht op ontwikkelaars en testers met een sterk hart, kijk dan op de pagina &os; Snapshot-uitgaven. Kijk voor meer informatie over vroegere, huidige en toekomstige uitgaven in het algemeen op de uitgave-informatiepagina.

Oude uitgaven

Bezoek het FTP-archief om oude uitgaven te downloaden.

Distributies van &os;-afgeleide besturingssystemen

&os; wordt wijdverbreid gebruikt als een bouwsteen voor andere commerciŽle en open-source besturingssystemen. De onderstaande projecten worden wijdverbreid gebruikt en zijn van bijzondere interesse voor &os;-gebruikers.

Applicaties en hulpsoftware

De Portscollectie

De &os; Portscollectie is een diverse collectie met hulpprogramma's en applicaties die zijn geport naar &os;.

Voor informatie over hoe u uw favoriete stuk software kunt bijdragen aan de Portscollectie, zie het Handboek voor ontwikkelaars en het artikel Bijdragen aan &os;.