aboutsummaryrefslogtreecommitdiff
path: root/documentation/content/el/books/handbook/ports/_index.adoc
diff options
context:
space:
mode:
Diffstat (limited to 'documentation/content/el/books/handbook/ports/_index.adoc')
-rw-r--r--documentation/content/el/books/handbook/ports/_index.adoc55
1 files changed, 28 insertions, 27 deletions
diff --git a/documentation/content/el/books/handbook/ports/_index.adoc b/documentation/content/el/books/handbook/ports/_index.adoc
index 35872f8698..8003ab918d 100644
--- a/documentation/content/el/books/handbook/ports/_index.adoc
+++ b/documentation/content/el/books/handbook/ports/_index.adoc
@@ -3,6 +3,9 @@ title: "Κεφάλαιο 5. Εγκατάσταση Εφαρμογών: Πακέ
part: Μέρος I. Ξεκινώντας με το FreeBSD
prev: books/handbook/basics
next: books/handbook/x11
+showBookMenu: true
+weight: 7
+path: "/books/handbook/ports/"
---
[[ports]]
@@ -13,37 +16,35 @@ next: books/handbook/x11
:icons: font
:sectnums:
:sectnumlevels: 6
+:sectnumoffset: 5
+:partnums:
:source-highlighter: rouge
:experimental:
-:skip-front-matter:
-:toc-title: Πίνακας Περιεχομένων
-:table-caption: Πίνακας
-:figure-caption: Σχήμα
-:example-caption: Παράδειγμα
-:xrefstyle: basic
-:relfileprefix: ../
-:outfilesuffix:
-:sectnumoffset: 5
-
-ifeval::["{backend}" == "html5"]
-:imagesdir: ../../../images/books/handbook/ports/
-endif::[]
-
-ifeval::["{backend}" == "pdf"]
-:imagesdir: ../../../../static/images/books/handbook/ports/
-endif::[]
+:images-path: books/handbook/ports/
-ifeval::["{backend}" == "epub3"]
-:imagesdir: ../../../../static/images/books/handbook/ports/
+ifdef::env-beastie[]
+ifdef::backend-html5[]
+:imagesdir: ../../../../images/{images-path}
endif::[]
-
+ifndef::book[]
include::shared/authors.adoc[]
+include::shared/mirrors.adoc[]
include::shared/releases.adoc[]
-include::shared/el/mailing-lists.adoc[]
-include::shared/el/teams.adoc[]
-include::shared/el/urls.adoc[]
+include::shared/attributes/attributes-{{% lang %}}.adoc[]
+include::shared/{{% lang %}}/teams.adoc[]
+include::shared/{{% lang %}}/mailing-lists.adoc[]
+include::shared/{{% lang %}}/urls.adoc[]
+toc::[]
+endif::[]
+ifdef::backend-pdf,backend-epub3[]
+include::../../../../../shared/asciidoctor.adoc[]
+endif::[]
+endif::[]
+ifndef::env-beastie[]
toc::[]
+include::../../../../../shared/asciidoctor.adoc[]
+endif::[]
[[ports-synopsis]]
== Σύνοψη
@@ -417,7 +418,7 @@ docbook =
* Ένα αρχείο [.filename]#pkg-descr#. Αυτό είναι μία πιο λεπτομερής, συχνά πολλών γραμμών, περιγραφή του προγράμματος.
* Ένα αρχείο [.filename]#pkg-plist#. Αυτό περιέχει μια λίστα όλων των αρχείων που θα εγκατασταθούν από το port. Επίσης καθοδηγεί το σύστημα των ports τι αρχεία να αφαιρέσει κατά την απεγκατάσταση.
-Μερικά ports έχουν και άλλα αρχεία, όπως το [.filename]#pkg-message#. Το σύστημα των ports χρησιμοποιεί αυτά τα αρχεία για να χειριστεί ειδικές περιστάσεις. Αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά τα αρχεία, και τα ports γενικότερα, δείτε το link:{porters-handbook}[FreeBSD Porter's Handbook].
+Μερικά ports έχουν και άλλα αρχεία, όπως το [.filename]#pkg-message#. Το σύστημα των ports χρησιμοποιεί αυτά τα αρχεία για να χειριστεί ειδικές περιστάσεις. Αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά τα αρχεία, και τα ports γενικότερα, δείτε το extref:{porters-handbook}[FreeBSD Porter's Handbook].
Το port περιέχει οδηγίες για το πως να μεταγλωττιστεί ο πηγαίος κώδικας, αλλά δεν περιέχει τον πηγαίο κώδικα. Μπορείτε να προμηθευτείτε τον πηγαίο κώδικα από ένα CD-ROM ή από το Διαδίκτυο. Ο πηγαίος κώδικας διανέμεται με οποιοδήποτε τρόπο επιθυμεί ο δημιουργός του. Συχνά είναι ένα tarred και gzipped αρχείο, αλλά μπορεί να είναι συμπιεσμένος με κάποιο άλλο εργαλείο ή να είναι ακόμα και ασυμπίεστος. Ο πηγαίος κώδικας του προγράμματος, σε οποιαδήποτε μορφή κι αν διατίθεται, λέγεται "distfile". Οι δύο μέθοδοι για να εγκαταστήσετε ένα FreeBSD port περιγράφονται παρακάτω.
@@ -822,11 +823,11 @@ ftp://ftp.FreeBSD.org/pub/FreeBSD/ports/distfiles/ fetch
+
[NOTE]
====
-Μερικά ports δεν συντηρούνται από κάποιο συγκεκριμένο άτομο, αλλά από κάποια link:{mailing-list-faq}[mailing list]. Πολλές, αν όχι όλες, από αυτές τις διευθύνσεις έχουν την μορφή mailto:freebsd-listname@FreeBSD.org[freebsd-listname@FreeBSD.org]. Παρακαλούμε να το έχετε υπόψη σας κατά τη διατύπωση των ερωτήσεων σας.
+Μερικά ports δεν συντηρούνται από κάποιο συγκεκριμένο άτομο, αλλά από κάποια extref:{mailing-list-faq}[mailing list]. Πολλές, αν όχι όλες, από αυτές τις διευθύνσεις έχουν την μορφή mailto:freebsd-listname@FreeBSD.org[freebsd-listname@FreeBSD.org]. Παρακαλούμε να το έχετε υπόψη σας κατά τη διατύπωση των ερωτήσεων σας.
Συγκεκριμένα, τα ports που φαίνονται ότι συντηρούνται από το mailto:ports@FreeBSD.org[ports@FreeBSD.org], δεν συντηρούνται από κανέναν στην πραγματικότητα. Διορθώσεις και υποστήριξη, αν υπάρχουν, έρχονται γενικά από την κοινότητα που συμμετέχει στην συγκεκριμένη mailing list. Χρειαζόμαστε πάντοτε περισσότερους εθελοντές!
====
+
-Αν δεν λάβετε απάντηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το man:send-pr[1] για να στείλετε μια αναφορά σφάλματος (δείτε το link:{problem-reports}[Γράφοντας Αναφορές Σφάλματος για το FreeBSD]).
-. Διορθώστε το! Το link:{porters-handbook}[Porter's Handbook] περιέχει λεπτομερείς πληροφορίες για την υποδομή των "Ports" ώστε να μπορείτε να διορθώσετε το περιστασιακό προβληματικό port ή ακόμα και να δημιουργήσετε ένα δικό σας port!
+Αν δεν λάβετε απάντηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το man:send-pr[1] για να στείλετε μια αναφορά σφάλματος (δείτε το extref:{problem-reports}[Γράφοντας Αναφορές Σφάλματος για το FreeBSD]).
+. Διορθώστε το! Το extref:{porters-handbook}[Porter's Handbook] περιέχει λεπτομερείς πληροφορίες για την υποδομή των "Ports" ώστε να μπορείτε να διορθώσετε το περιστασιακό προβληματικό port ή ακόμα και να δημιουργήσετε ένα δικό σας port!
. Ανακτήστε το πακέτο από ένα κοντινό σας FTP site. Η "κύρια" συλλογή πακέτων βρίσκεται στο `ftp.FreeBSD.org`, στον link:ftp://ftp.FreeBSD.org/pub/FreeBSD/ports/packages/[κατάλογο πακέτων]. Πριν τη χρησιμοποιήσετε, ελέγξτε _πρώτα_ το crossref:mirrors[mirrors-ftp,τοπικό σας mirror]. Τα πακέτα είναι πιο σίγουρο ότι θα λειτουργήσουν, από το να προσπαθείτε να μεταγλωττίσετε τον πηγαίο κώδικα, και η διαδικασία τελειώνει πιο γρήγορα. Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα man:pkg_add[1] για να εγκαταστήσετε το πακέτο στο σύστημα σας.